lördag 21 december 2013

Tack!

Efter mycket planering och mycket hjälp från släkt och vänner är nu begravningen genomförd. Jag väljer ordet genomförd för det är just så det känns. Begravningen är förknippad med så mycket dubbla känslor, både jobbiga och fina, och i sammanhanget att det är svårt att sortera ut dem. Att kunna vara i nuet var min förhoppning och det tycker jag att jag lyckades med. Jag behövde inte bry mig om saker runt omkring och det är jag mycket tacksam för.                                                  

Det blev en mycket vacker stund som jag med är glad över att kunnat dela med så många av mina och Carolinas nära och kära. Otroligt mycket fina blommor! Tack alla för att ni var med och delade denna stund tillsammans med mig och mina nära. Ni betyder mycket! Stort tack även för all hjälp i samband med minnesstunden!

Fortfarande kan min hjärna inte ta till den slutliga informationen att Carolina aldrig kommer tillbaka till mig och barnen. Jag tror det handlar om nån sorts av överlevnadsstrategi av mitt inre. Det som gör att jag trots allt kan gå upp ur sängen på morgonen. Jag kan ta att hon inte kommer tillbaka på ett tag, men att jag aldrig kommer få se henne le mot mig igen och höra henne säga att hon älskar mig, går bara inte att ta in. Jag saknar hennes närhet, hennes mjuka hud och hennes varma röst som viskar i mitt öra. Ibland känns allt bara så surrealistiskt och ens liv som en dålig svensk B-film med sorgligt slut. Jag har alltid hatat filmer med sorgligt slut..... Så jäkla onödigt........

Varje dag är som en berg- och dalbana, känslorna ryms inte alltid i min kropp. Att planerna för långt fram i tiden ger mig ångest, en dag i taget är vad som gäller. Att arbeta med tydliga målbilder för den dagliga rutinen är nödvändigt och som tur är har jag fått mycket hjälp med detta.

Det kommer ta otroligt lång tid att bearbeta sorgen, både för mig och barnen. Fina stunder kommer växlas med stunder där paniken finns närvarande. Jag kommer behöva mycket hjälp och under lång lång tid, men jag har bestämt mig för att kämpa. Precis som Carolina gjorde kommer jag fortsätta kämpa, även under de stunder som känns jobbiga och svåra ska jag fortsätta kämpa. Jag har en målbild klar i huvudet, som jag hoppas kunna nå en vacker dag. Den består i att när jag tänker på Carolina ska min kropp fyllas med en varm känsla och ett leende ska spridas på mina läppar och jag ska kunna tänka på att minnena utan att bli nedstämd.

Varje människa behöver känns sig behövd för att vara hel. Som tur är har jag barnen som kommer göra livet så otroligt mycket mer värdefullt att leva. Utan de vet jag inte hur detta kunnat sluta. Barnen kommer vara meningen med livet, så enkelt är det.

Carolina ville gärna att jag fortsatte skriva på hennes blogg därför kommer jag följa hennes önskemål.

Nu återstår bara att önska alla en God Jul!

/Jesper


lördag 7 december 2013

Begravning

Begravning kommer ske torsdagen 19:e december kl 13 i Söraby kyrka som ligger i Rottne. Välkomna!
Efteråt blir det minnesstund i församlingsgården med lätt fika.
Anmälan senast 16:e december till E. Nilssons Begravningsbyrå tel. 0470-122 27.

För att titta på annonsen som finns i dagens smålandsposten, gå in på hemsidan: www.familjesidan.se.
Skriv in Carolinas namn så kommer annonsen upp.

Till er som ha foton på Carolina, nya som gamla. Maila gärna de till mig (jeppe333@yahoo.se) alt. använd dropbox.com så kan vi ordna en fin minnesbok eller bildspel på minnesstunden.

/Jesper, i nöd och lust

tisdag 3 december 2013

Avsked

Det ofattbara och mest avskyvärda man kan vara med om har nu hänt. Carolina, världens mest underbara hustru, världens bästa mamma och även min bäste vän har nu lämnat oss. Måndag 2 december 8.46 tog Carolina sitt sista andetag. Hennes hjärta hade under 10 dagar haft en vilopuls på mellan 120-180 slag per minut. Hennes stora starka hjärta höll henne levande medan cancern växte och tog mer och mer av hennes liv. Till sist orkade varken carolina eller hennes hjärta.

Jag Jesper, har varit med vid Carolinas sida i sjukhussängen, dag som natt de sista 2 veckorna. Vi har verkligen försökt delat på alla upplevelser, bra som dåliga. Vad som än hänt har vi alltid haft varandra. Jag vet att det gjort hennes sista tid i livet i alla fall något mer dräglig. Som vi sa till varandra vid starten  i januari; vi gör det här tillsammans. Som tur är, har vi haft mycket mycket hjälp av våra nära och kära som har gjort det möjligt.

Ett av de önskemål hon lämnade, var att skriva på bloggen till alla ni som stöttat Carolina och mig genom att läsa och kommentera. Ni har betytt mer än ni tror.

Information om begravning kommer så småningom läggas ut på bloggen.

Till Carolina!
Du kommer alltid vara den snyggaste, vackraste och mest underbara människa jag nånsin mött. Du var mitt allt! Du hade allt! Från första sekunden jag såg dig, visste jag att jag hittat den rätte. Ditt fina leende som du så ofta bjöd oss på, finns för alltid fast på min näthinna. Tillsammans fick vi de mest fantastiska barn. Det skär i hjärtat när jag tänker på att du aldrig kommer få uppleva barnens vidare uppväxt, aldrig se våra barn gifta sig, aldrig träffa dina barnbarn. Samma känsla har jag för barnen. De får aldrig dela sina framtida glädjestunder med dig. Dina barnbarn kommer inte få träffa dig. Men jag ska berätta för dem. Jag ska berätta att de deras farmor/mormor var en fantastisk glädjespridande människa som visste hur man utnyttjade livet på bästa sätt. Hur man njuter av varje litet ögonblick. Med en posstiv inställning till livet kan man skillnad.

Nu fortsätter resan på egen hand. Men du finns alltid med mig. I varje steg, i varje andetag.I glädje och i sorg.


Din Jesper, i nöd och lust. Jag glömmer dig aldrig!