söndag 30 juni 2013

Härlig helg

Kan definitivt inte klaga på den här helgen. I fredags fick jag till en härlig ridtur på Happy. Molle var med och till hans stora lycka fick han simma lite innan vi vände hemåt. Det gäller ju att han fortsätter tycka det är roligt att hänga med. Senare på kvällen tog jag även min första joggingtur sedan i höstas. Tog det försiktigt på skogsstigarna men det kändes bättre än väntat. 23 min jogging plus 10 min styrketräning efteråt blev det.

Igår lunch lämnade vi de stora barnen till Stina och Håkan för att sedan åka vidare till Jakobs (Jespers lillebror) och Karolinas bröllop. En fantastisk plats hade de valt för vigseln, Högakulls löväng. Som det låter en löväng i full blom med utsikt över sjön Rymmen. Rena drömplatsen och givetvis lyckades de klämma in vigseln mellan skurarna! Festen fortsatte sen i Kvenneberga bygdegård. Verkligen en trevlig kväll med vegetarisk mat, musik, eldshow med mera. Saga skötte sig exemplariskt och charmade förstås alla med sitt goa smile! Det var mitt 14:e bröllop förresten! Man börjar få rutin, men tröttnar aldrig!

Efter att vi hämtat barnen idag efter en lyckad övernattning (det var i alla fall vad de sa...) tog vi vägen via Kronobergs slottsruin för lite spontant turistande. Ungarna gillade verkligen att springa runt bland trapporna och hålorna och fantisera om fångvaktare, fängelsehålor, kanoner, svärd med mera. Lunch åt vi på hamburgarhuset (som det heter i vår familj) och efter en kaffe och regnskur hemmavid passade jag på att åka till hästen. Idag blev upplägget lite annorlunda. Innan jag red iväg lade jag ett appellspår på ett par hundra meter till Molle som fick ligga och dra medan jag red lite markarbete/dressyr på en annan äng. När hästen stod i hagen igen var det Molles tur. Det var nog över ett år sedan han tog ett spår. Men takterna sitter i. Imponerande! Han tog 3 av 4 apporter. Missade den som låg i motvind, då han kryssade sig fram genom gräset. Han brukar ha det svårt i just motvind. Övriga var klockrena och han tog uppstart och vinklar på ett bra sätt även om han cirklade ett varv på sista vinkeln.

Nu ikväll sitter vi med kalendern i högsta hugg för att få ut så mycket som möjligt av sommaren, hemma eller inte. Vi vill ju inte att sommaren bara ska rinna iväg medan vi sitter och väntar på nästa behandling i Lund, blodprover, hjärtundersökning och röntgen. Men visst får vi acceptera att den här sommaren kanske blir lite annorlunda jämfört med andra somrar. Jag hoppas ju att det blir fler. Får inte tillåta mig själv att tänka annat.

De senaste dagarna har jag mått riktigt bra faktiskt även om jag överrumplas av lite magont då och då. Men det är ju lite som händer i magen så det är kanske inte så konstigt. Jag känner mig mer stabil mentalt och piggare. Nu kör vi så det ryker sista veckan innan sjätte behandlingen. Behandlingen som jag ska försöka se som en tredagars fastekur med mycket vila på ett sämre hotell på Skånekusten.

Här kommer de!

Karolina har sytt sin egen brudklänning!

Vackert fiolspelande förstås!

Och så vi! Tretornstövlar på!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar