onsdag 15 maj 2013

Onsdag kväll

Igår var hemsjukvården här och la om förbandet till nefrostomin. Det är som en liten platta som håller "sladden" på plats så att den inte ska ruckas omkring vid insticket. Diametern på sladden är ca 2-3 mm. Sen är det lite förband runt om förstås. Det känns alltid lite när denna omläggning görs eftersom man måste röra lite på sladden för att tvätta rent och så. Efter det hade jag ont i njurområdet hela dagen. Känns som väldigt lokal träningsvärk ungefär. Lite mörbultad fast bara i det området. Lite orolig blev jag att det var något som gick snett, men idag har det känts bättre så det var nog ingen fara. Jo, dessutom skulle han spola slangen (man gör det ibland). Sprutar in lite koksalt i slangen och sen ska det komma ut igen i katetern liksom. Men då kom ut vätska vid instickshålet istället. Konstigt och obehagligt. Det har hänt förr och det är tydligen ingen fara om det inte fortsätter.

Trot eller ej, men imorn lämnar vi äntligen in bilen!! Så går allt vägen har vi två fungerande bilar imorn eftermiddag och jag slipper klämma in mig i mitten  mellan barnstolarna i forden. Längtar!! Måste dock fixa nya sommardäck till den upptäckte vi... Det är märkligt att man glömmer så lätt. Nu när jag såg däckens skick minns jag att vi i höstas bestämde att vi i god tid skulle fixa sommardäck. Men så sitter man här och blir lika förvånad som vanligt.

Är lite köpsugen på annat med. Kan inte låta bli att jag vill ha och vill ha. Vissa saker är mer nödvändiga än andra. Behöver verkligen skor att rida i. Mina kängor håller på att rasa sönder och jag har verkligen inget annat bland lådor och skåp här hemma som kan användas. När stora bilen är fixad ska vi åka till Börjes o shoppa loss. Men det blir väl som vanligt med mig. När man väl är på plats kryper den veliga Carolina fram och så unnar jag mig inte det jag behöver eller egentligen vill ha. Ni som varit med mig och shoppat vet vad jag menar och det betyder att jag egentligen måste ha en shoppingguide med mig som tar lite beslut åt mig.

Imorgon ska även min njure röntgas för att se om nefron fortfarande behövs. Hoppas verkligen att den kan plockas bort snabbt om så är fallet. Skulle känna mig otroligt fri om jag slapp den.

Nu till djupsnacket...
Det blir enkelt och ytligt när jag fokuserar på att jag vill ta min nefro. Jag har till och med inte kunnat glädjas riktigt ordentligt åt att vanliga urinkatetern är borta eftersom jag har den andra kvar som fortfarande gör att jag inte kan ha på mig jeans, short eller så (ja, eller rida). Men de har ju satts dit av en speciell anledning, nämligen en elak jävulsk växande tumör! Och den finns kvar. Jag blir ju inte frisk för att jag tar bort nefron. Jag lider av en dödlig sjukdom som specialister inte vet hur man får bort utan man testar sig fram. Många andra cancerformer finns ju en given beprövad behandling men min cancer är så ovanligt så det finns inte så mycket beprövat än. Det känns knäckande. Det är därför det är så viktigt för mig att leva NU eftersom jag inte har något datum att längta efter. Jag kan inte säga "i oktober, ja då är vi färdiga med behandlingen". För vi har ingen aning. Det får ta den tid den tar bara den slutar positivt.


Blablabla, vad jag babblar på....godnatt!!

3 kommentarer:

  1. Här har du en shoppingguide kickan:-), jag är jätteduktig på att fatta dom besluten, man kan säga lite att det går lite för fort ibland:-)
    Det där med att det är enkelt och ytligt, håller jag inte med dig om, alla saker är viktiga, men i ditt läge så finns det ju alltid något annat att oroa sig eller längta efter. Alla saker är stora om det så är nefronet, katetern, att inte kunna osv. Tycker verkligen du gör helt rätt, lev här och nu och ta dagen som den kommer. Om du gått i skogen och är helt slut pga det, så ger ju lyckan dig så mycket i själen att det är värt det. Det är ju när konsekvensen av något inte är värt som man kanske borde ta det lite lugnare. Ju mer glädje man får i de små sakerna desto viktigare är de. Kramar och tänker på er. Therese Snöberg

    SvaraRadera
  2. Alla borde leva mer i "NUET", om man inte helt saknar förmågan att se konsekvenser och kan värdera dem på ett vettigt sätt. För mig handlar att leva "nu" om att se och ta vara på de ljusglimtar som dyker upp och att lite oftare ställa sig frågan "vad gör det om hundra år?". Det är väl inte fel att planera för något inför hösten. Det är något visst med att planera for något roligt/spännande, kan till och med vara halva glädjen. Om det sen inte blir av har man kanske haft kul på vägen. Det finns INGEN människa som kan vara säker på om man kan genomföra det man planerar.
    Exempel från vårat liv: Vi skulle tycka det vore kul med en damm i trädgården. Vi planerar, ritar och diskuterar. Alla andra säger "ska ni verkligen..." En regnig dag i höstas satte vi igång att gräva, det var lerigt men skitkul. Över vintern får hålet på ca 3x4 meter och 75 cm djup stå och vänta till våren. Vi bestämmer oss då för att gräva igen hålet. Så nu har vi en stor fläck utan gräs mitt i gräsmattan. Men vad gör det vi hade iallafall roligt under tiden.

    SvaraRadera
  3. Ja, ni har helt rätt. Och det är väl som du säger Daniel att så länge man har roligt på vägen så är inte alltid resultatet som är det viktiga. Det viktiga är ju att ni inte tycker att tiden var bortkastad.

    SvaraRadera